Programma

Kijktip: Klonen: Wens Of Waanzin?

  1. Nieuwschevron right
  2. Kijktip: Klonen: Wens Of Waanzin?

Omroep BNN heeft in Zuid-Korea een hond laten klonen voor het tv-programma Klonen: Wens Of Waanzin?, dat vrijdag wordt uitgezonden.

Uniek of juist niet?

Is klonen gevaarlijk en ethisch verantwoord? Sophie Hilbrand en Bas Haring laten hun onderbuikgevoelens varen en laten in de vierdelige serie Klonen: Wens Of Waanzin? een kloon maken van de hond Joep. Zijn baasjes Hans en Pup vinden Joep zó uniek dat ze graag een dubbelganger van hem willen hebben. Dat kan en mag blijkbaar in Zuid-Korea, waar een bedrijf gespecialiseerd is in het dupliceren van honden. Maar wat komt er allemaal bij kijken? Krijg je een exacte kopie van je trouwe viervoeter of is het een heel ander beestje?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bestrijden van ziektes

In Klonen: Wens Of Waanzin? gaan Sophie en Bas in gesprek met voor- en tegenstanders van klonen en leren ze de morele, ethische en juridische aspecten van de omstreden techniek kennen. Ze gaan naar plekken over de hele wereld waar dieren worden gekloond, zoals Buenos Aires, Texas en Argentinië. Sophie leert ook dat het therapeutisch klonen van menselijke embryo's kan bijdragen aan het bestrijden van ernstige ziektes. De grote vraag is dus of de Europese ban op klonen terecht is en of het mogelijk opties schept.

Klonen: Wens Of Waanzin? is vanaf 28 oktober vier vrijdagen om 21.05 uur te zien bij BNN op NPO 2.

Ster advertentie
Ster advertentie