Programma

Dolf duikt koffer in...

  1. Nieuwschevron right
  2. Dolf duikt koffer in...

Zaterdag was de eerste uitzending van Zomerspijkers van dit seizoen. Voor deze aflevering dook Dolf de platenkoffer in met Jacqeline Govaert.

'Toen viel alles op z'n plek'

Het eerste liedje dat Jacqueline uit haar platenkoffer trok was 'Not An Addict' van K's Choice. Toen ik in 1996 het optreden van K's Choice op Pinkop zag viel alles op zijn plaats. Dit nummer was een key song voor mij en stond bol van verwachtingen van waar ik nog naartoe wilde. Ik was al heel erg bezig met muziek en toen ik dit zag dacht ik: 'Aaahhh ja!'.

Liefdesbaby Van Morrison en Rob de Nijs

De vader van Jacqueline draaide veel Van Morisson terwijl haar Moeder Rob de Nijs draaide. 'Ik ben dus een mix van beide,' aldus Jacqueline. Maar wie bepaalde nou eigenlijk welke muziek gedraaid werd in huize Govaert? 'Toen we nog jong waren, draaiden mijn ouders veel nieuwe muziek, maar op een gegeven moment namen wij dat natuurlijk over'.

Breinaaldkoker met komkommer

Op haar tiende kreeg Jacqueline een piano voor haar verjaardag. Om haar te misleiden hadden haar ouders een komkommer in een breinaaldkoker verpakt, zodat ze het idee had dat ze een blokfluit kreeg. Maar toen ze beneden kwam stond daar een piano. 'Ik kreeg les en speelde de hele tijd. Met kerst kregen we ook een karaokemachine, dus zo ging ik ook meerstemmige tapes maken. Het eerste liedje dat ik schreef was 'Jij Alleen'. Ik was daar heel druk mee'.

Deel 1 - Gesprek tussen Jacqueline en Dolf
Deel 2 - Gesprek tussen Jacqueline en Dolf

Ster advertentie
Ster advertentie