Programma
AVROTROS

Kersverse Top 2000 a gogo-presentator Diederik Ebbinge: 'Heb meteen 'ja' geroepen'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kersverse Top 2000 a gogo-presentator Diederik Ebbinge: 'Heb meteen 'ja' geroepen'

Gisteren was groots in het nieuws; er een nieuwe presentator is gevonden voor de NPO Radio 2 Top 2000 a gogo. Met veteraan Leo Blokhuis aan zijn zijde gaat Diederik Ebbinge in december het avontuur aan al is de setting hem niet he-le-maal onbekend: "Een café is voor mij een heerlijke plek."

"Ik was redelijk verbaasd door het telefoontje", vertelt Diederik tegen zijn nieuwe collega Annemiek. "Maar ik vond het natuurlijk meteen hartstikke leuk en heb meteen 'ja' geroepen."

Een nieuwe baan

De NPO Radio 2 Top 2000 is net zoals bij veel luisteraars een vaste waarde in het gezin van Diederik. "Al is het door mijn puberzoons van 14 en 16 jaar die elk jaar willen en moeten luisteren. Dat is toch weer via de overlevering voortgezet naar de volgende generatie."

Als presentator is het natuurlijk wel even andere koek. Maar zijn voorganger Herman van der Zandt heeft hem in ieder geval al een hart onder de riem gestoken. "Ik kreeg een appje van hem, hartstikke aardig en ik vond het heel leuk."

Onderdompelen in popmuziek

Annemieke ziet haar nieuwe collega helemaal zitten. Al heeft ze één zorg; Diederik liet in het persbericht weten dat zijn kennis over popmuziek ongeveer tot medio jaren 90 loopt. "Zo erg is dat niet", zegt Diederik. "Ik geloof sowieso dat 80 procent van de hele Top 2000 muziek uit het vorige eeuw is, dus in die zin weet ik dan nog heel veel."

En met die overige 20 procent lijkt het ook goed te komen. Diederik is zich sinds het telefoontje helemaal aan het onderdompelen in de popmuziek. "Ik was enorm in de klassieke muziek en ik heb nu in een keer weer omgeschakeld dat ik weer heel veel oude platen opzet."

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie