Podcast

Nieuwe podcast reconstrueert leven en overlijden van George Michael

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe podcast reconstrueert leven en overlijden van George Michael

George Michael was een van de grootste popiconen van de afgelopen veertig jaar, maar tegelijkertijd leed hij een ontzettend eenzaam bestaan en kwam veel te vroeg aan zijn eind. Over zijn leven is de podcast De Laatste Dagen van… George Michael gemaakt.

Eerder maakten Anne Hurenkamp, Wibo Dijksma en Michiel Tjepkema al podcasts over andere muzikale helden die ons ontvallen zijn en nu is George Michael aan de beurt. Aan Annemieke vertelt Hurenkamp waarom de keuze ditmaal op George Michael is gevallen. “Hij zou dit jaar zestig zijn geworden en het is veertig jaar geleden dat Wham! Debuteerde met zijn debuutalbum”, aldus de podcastmaker.

Gewaardeerd om zijn muziek

George Michael overleed op Eerste Kerstdag 2016, uitgerekend tijdens de feestdag waar we hem jaarlijks nog over horen zingen in de kerstklassieker Last Christmas. “Eerst wilde hij een grote ster worden, ook toen hij solo ging, maar na een paar jaar kwam hij erachter dat hij er helemaal niet gelukkig van werd. Toen keerde hij zich naar binnen en wilde hij dat hij gecompenseerd werd om zijn muziek”

Podcast De Laatste Dagen Van… George Michael reconstrueert leven en dood van popicoon

Ster advertentie
Ster advertentie