Programma
PowNed

Hoe Stevie Nicks Tom Petty weet te strikken voor een duet

foto: Still Youtube
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe Stevie Nicks Tom Petty weet te strikken voor een duet

In 1981 brengt Stevie Nicks haar solodebuutalbum Bella Donna uit met als eerste single Stop Draggin' My Heart Around. Ze zingt het nummer met niemand minder dan Tom Petty, die eerst niet happig is op een samenwerking. In Duet Dinsdag vertelt Desiree van der Heiden hoe het uiteindelijk toch komt tot een samenwerking én lange vriendschap.

Begin jaren 80 wil Fleetwood Mac-zangeres Stevie Nicks haar solocarrière op de rit krijgen. Als enorme fan van Tom Petty aarzelt ze dan ook niet om haar idool op te bellen met de vraag of hij een lied voor haar wil schijven. "Maar Tom die dacht: "Daar heb ik eigenlijk helemaal geen zin in. Ik ben hier hartstikke druk met mijn eigen album, dus ik doe het niet." Dus hij weigerden ook in eerste instantie", vertelt Desiree. Maar Nicks houdt vol en blijft Petty bellen. De aanhouder wint: Petty zwicht en schrijft een ballad voor Stevie, genaamd Insider.

Stop Draggin' My Heart Around

"Ze nemen het nummer samen op in de studio", vervolgt Desiree. "Maar toen het eenmaal was opgenomen, vonden ze het allebei zo goed klinken dat Stevie toch een beetje medelijden kreeg. Ze zei tegen Tom: "Ik weet dat jij het echt heel mooi vindt en omdat je het zelf hebt geschreven, vind ik dan ook dat je het zelf mag houden." Nou, dat liet Tom zich natuurlijk geen twee keer zeggen." Het nummer komt dan ook op zijn eigen album terecht.

Maar Petty is de beroerdste niet. De singer-songwriter biedt Nicks een ander nummer aan dat hij heeft opgenomen met zijn band The Heartbreakers, een rocknummer genaamd Stop Draggin' My Heart Around. Hoe dat klinkt, hoor je hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eddie Vedder

In 2017 overlijdt Tom Petty onverwachts op 66-jarige leeftijd. Als ode aan deze muzikale legende zingen Stevie Nicks en Eddie Vedder samen opnieuw Stop Draggin’ My Heart Around live tijdens een door de Pearl Jam-frontman georganiseerd festival in Californië. Bekijk de beelden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Benieuwd naar de hele uitleg van Desiree? Beluister het fragment hieronder:

Duet Dinsdag: Stop Draggin' My Heart Around van Tom Petty & Stevie Nicks

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie