Programma
BNNVARA

Blanks reageert op plagiaatbeschuldiging Hans Teeuwen

foto: ANP / Blanks
  1. Nieuwschevron right
  2. Blanks reageert op plagiaatbeschuldiging Hans Teeuwen

Giel kreeg meerdere tips binnen over de nieuwe single van de Nederlandse artiest Blanks. Zijn nummer Lost In The Moment lijkt volgens velen wel héél erg op een coronahit van Hans Teeuwen, Lul In De Lockdown. Blanks heeft nu ook zelf gereageerd op de beschuldiging.

Giel belde eerder deze week al met Hans Teeuwen, die bij het beluisteren direct geld ruikt: "Oh man, ik ga zo rijk worden," reageert hij. "En ik heb er niks voor hoeven doen!". De cabaretier geeft aan niet te weten wat er precies auteursrechtelijk beschermd is bij muziek, dus gaat hij op zoek naar een advocaat. "Ik hoop dat iemand zijn tanden erin wil zetten. Als iemand dit hoort en denkt: 'Ik wil wel voor een redelijke gage deze zaak aanspannen, dan gaan we deze jongeman eens een flinke poot uittrekken. Als ik maar niet teveel moeite hoef te doen. Maar we kunnen ook even wachten totdat hij heel veel geld binnen heeft, zodat er wat te plukken valt."

'Great minds think alike'

Zoals beloofd reageert Blanks zelf ook op de beschuldiging. "Het liedje is drie weken uit en na een week kreeg ik een paar DM's: 'Hey Simon, heb je gehoord dat je nieuwe liedje heel erg lijkt op Lul In De Lockdown?'. Ik heb het gecheckt en ik snapte het direct. Ik luisterde de eerste zin van het refreintje en ik dacht 'oh my god'." Simon geeft dus toe dat het nummer ongetwijfeld een zaadje in zijn hoofd heeft geplant. Of hij nog iets tegen Hans wil zeggen? "Echt een geweldige melodie. Great minds think alike."

Video niet beschikbaar

Plagiaat of niet?

Beluister hieronder beide nummers, en oordeel zelf.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Giel

Je hoort Giel maandag tot en met vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie