Programma
BNNVARA

Hans Teeuwen betrokken bij plagiaatzaak: "We gaan hem een flinke poot uittrekken!"

foto: ANP / Blanks
  1. Nieuwschevron right
  2. Hans Teeuwen betrokken bij plagiaatzaak: "We gaan hem een flinke poot uittrekken!"

De plagiaatpolitie komt opnieuw in actie! Giel kreeg meerdere tips binnen over de nieuwe single van de Nederlandse artiest Blanks. Zijn nummer Lost In The Moment lijkt volgens velen wel héél erg op een coronahit van cabaretier Hans Teeuwen.

In 2020, rondom de eerste coronalockdowns, zong Nederland massaal "Wat moet ik met mijn lul in de lockdown?". Het nummer uit de cabaretshow Smerige Spelletjes van Hans Teeuwen werd een hit, mede door een jaren 80 variant van zanger Bjørgen van Essen. Teeuwen kon destijds wel lachen om die versie, maar hij lijkt minder blij met de nieuwe single van Blanks.

Beluister hieronder Giels gesprek met Hans Teeuwen

Video niet beschikbaar

Advocaat gezocht

Giel stelt Hans voor aan Blanks' nieuwe single, en bij het beluisteren ruikt Hans meteen geld. "Oh man, ik ga zo rijk worden," reageert hij. "En ik heb er niks voor hoeven doen!". De cabaretier geeft aan niet te weten wat er precies auteursrechtelijk beschermd is bij muziek, dus gaat hij op zoek naar een advocaat. "Ik hoop dat iemand zijn tanden erin wil zetten. Als iemand dit hoort en denkt: 'Ik wil wel voor een redelijke gage deze zaak aanspannen, dan gaan we deze jongeman eens een flinke poot uittrekken. Als ik maar niet teveel moeite hoef te doen. Maar we kunnen ook even wachten totdat hij heel veel geld binnen heeft, zodat er wat te plukken valt."

Reactie Blanks

Simon de Wit, de zanger van Blanks, heeft aangegeven donderdagavond in het programma van Giel te reageren op de beschuldiging van Hans Teeuwen.

Quote

Oh man, ik ga zo rijk worden!

Hans Teeuwen

Beluister hieronder beide nummers, en oordeel zelf.

Hans Teeuwen - Lockdown Lul (2020)

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Blanks - Lost In The Moment (2022)

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Giel

Je hoort Giel maandag tot en met vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie