Programma

Zo veel betekende 'Sugar Baby Love' voor The Rubettes

  1. Nieuwschevron right
  2. Zo veel betekende 'Sugar Baby Love' voor The Rubettes

In deze aflevering vertelt Alan Williams, leadzanger van The Rubettes, over de betekenis van 'Sugar Baby Love' voor The Rubettes.

The Rubettes ontstonden in 1973, en zijn met leadzanger Alan Williams nog steeds actief. Er is echter een hoop geruzie geweest over wie van de originele groepsleden de naam mochten dragen. De band van Alan Williams heet dan officieel The Rubettes feat. Alan Williams. "The Rubettes, dat is mijn leven, net als muziek. Gelukkig maken The Rubettes daar al 28 jaar deel van uit," aldus Williams.

Allemaal dankzij 'Sugar Baby Love'

"Het nummer 'Sugar Baby Love' betekende alles voor mij en The Rubettes. Het was het begin van onze groep en het was een bron van inkomsten. Hierdoor zijn deuren opengegaan waardoor we geweldige mensen hebben leren kennen, gereisd en geld hebben verdiend. Allemaal dankzij dat nummer", vertelt Alan Williams.

'Het wordt alleen maar leuker'

Ondanks dat Williams al zo veel jaren bezig is, denkt hij nog lang niet aan stoppen: "Gek genoeg wordt 't alleen maar leuker. We zijn nu vijftigers en ik had nooit kunnen geloven dat ik in deze fase van mijn leven nog bezig zou zijn. Toen mijn vader 55 was zat hij met zijn benen omhoog tv te kijken. Dus om nog muziek te maken op deze leeftijd, wie had dat kunnen denken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Schermafbeelding YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie