Programma

Joan Osborne’s One Of Us was een godsgeschenk

  1. Nieuwschevron right
  2. Joan Osborne’s One Of Us was een godsgeschenk

Wat heeft onehitwonder Joan Osborne gemeen met wereldsterren Cyndi Lauper, Ricky Martin en Robbie Williams? Dat vertelt de zangeres wanneer we haar opzoeken voor Top 2000 a gogo.

Het is deze week exact 25 jaar geleden dat Joan Osborne de Nederlandse hitlijsten binnenstormde met One Of Us; een rocknummer waarin ze zich afvraagt wat God zou doen als hij ook maar een mens van vlees en bloed was met een baan van negen tot vijf. Het liedje is te vinden op haar solodebuutalbum Relish, dat in 1995 verschijnt. Producer Rick Chertoff huurt de beste studiomuzikanten in die hij in in zijn Rolodex kan vinden, waaronder leden van The Hooters.

Op goed geluk

In Nederland is de rockband The Hooters vooral bekend van de jaren ’80-hit Satellite, dat indertijd grijs wordt gedraaid door Jeroen van Inkel. Jaren nadien heeft bandlid Eric Brazilian een date met vrouw die hij leuk vindt en ze kijken samen een documentaire over The Beatles. Zij weet niks van het muziekwereldje en om haar te imponeren schrijft Bazilian ter plekke een liedje: One Of Us.

Een zeldzaam geval

De jongedame, genaamd Sarah, is onder de indruk van het melodietje en vraagt hem een tekst erop te schrijven. Die komt er in één rits uit. Een unicum voor Bazilian. Bij het zingen moet hij denken aan Brad Roberts van de band Crash Test Dummies, die kort daarvoor een hit hebben met Mmm Mmm Mmm Mmm. Wanneer hij het aan Chertoff laat horen, staat de producer erop dat Joan Osborne het op haar album zet. “Het blijft bij je omdat niet veel popsongs over God gaan”, vertelt ze in Top 2000 a gogo.

Hoe liep het af?

Eric Bazilian schrijft daarna nog enkele andere wereldhits, waaronder Old Before I Die van Robbie Williams, Private Emotions van Ricky Martin en Meja en diverse liedjes met Cyndi Lauper. En of hij indruk heeft gemaakt op Sarah? Ze vertelt het zelf:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: still YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie