Programma

Gijs Staverman lanceert comedypodcast ‘Staverman Stand-Up’

  1. Nieuwschevron right
  2. Gijs Staverman lanceert comedypodcast ‘Staverman Stand-Up’

Gijs Staverman vertaalt zijn liefde voor comedy naar een gloednieuwe podcast. Tijdens ‘Staverman Stand-Up’ gaat hij in gesprek met prominente cabaretiers zoals Youp van ’t Hek, Bert Visscher en Tineke Schouten.

In de achtdelige podcastserie gaat Gijs elke aflevering aan de hand van een aantal belangrijke mijlpalen door het leven van de cabaretier. De gebeurtenissen gaan hand in hand met een cabaretfragment dat gekozen is door de gast zelf.

Gijs is groot liefhebber van (stand-up) comedy en laat dat regelmatig horen in zijn radioprogramma. “In Gijs 2.0 laat ik iedere dag comedyfragmenten horen. Hierdoor werd ik steeds nieuwsgieriger naar waar comedians zélf om moeten lachen en wie of wat hen inspireert. Als ik in het theater zit, ben ik altijd vol bewondering. Hoe krijgen ze het toch voor elkaar een hele zaal te laten lachen? Hoe doen ze dat, waar halen ze hun inspiratie vandaan?”, vertelt Gijs.

Martijn Koning te gast

In de eerste aflevering is Martijn Koning te gast die in het open gesprek blootlegt wat hij vindt van de gevoelige maatschappij waar we tegenwoordig in leven. Volgens Martijn moet je iedere grap kunnen maken zolang de opbouw goed is en de grap ‘klopt.’ ”Ik heb het gevoel dat heel veel dingen niet meer mogen en daardoor naar anderen gaan wijzen om te zeggen dat dat ook niet meer mag”, zegt Martijn. Hij laat weten dat hij soms het gevoel heeft alsof mensen die zich beledigd voelen denken dat hij en zijn collega’s in kleine zaaltjes mensen bewust belachelijk maken. “Als je de intentie hebt om iemand echt aan het lachen te maken, dan kun je alles zeggen”, voegt hij toe.

Luister hieronder naar de eerste aflevering van Staverman Stand-Up:

Hoe te beluisteren?

Staverman Stand-Up is vanaf vandaag iedere vrijdag te beluisteren via de gratis NPO Radio 2 app en via jouw favoriete podcastplatform. Benieuwd naar meer podcasts? Check dan hier alle andere podcasts van NPO Radio 2!

Gijs 2.0

Je hoort Gijs 2.0 iedere werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie