Programma

Gitarist Emmelie Herwegh over het nieuwe album van Sisters of Suffocation

  1. Nieuwschevron right
  2. Gitarist Emmelie Herwegh over het nieuwe album van Sisters of Suffocation

In De Keiharde Pödcast van deze week bellen Suzanne en Mike met gitarist Emmelie Herwegh van Sisters of Suffocation over hun nieuwe album Eradication.

Het album is wel af, maar de band zit op dit moment zonder platenlabel en is een crowfundingcampagne gestart om het album te releasen. Het is een conceptalbum en Emmelie legt de kern van het verhaal aan ons uit; “Als mensheid maken we veel dingen kapot aan de wereld en dat we daar ons zelf vooral mee hebben”. Wij mogen al een flart van het nummer Burried In The Crowd laten horen. Daarnaast draaien we nog het nummer The Objective van hun vorige album Humans are Broken. Tot slot praten we nog over haar, door haar vader, op maat gemaakte gitaar.

Ook hoor je onder meer muziek van Cult of Lillth, Vengeance en Knorkator. Luisteraar Jelte vraagt Dillinger Escape Plan aan en zegt hierover: “Lekker chaotisch voor het ongeoefende oor. Jazzy stukken afgewisseld met echt mathcore stukken. Maar als je het eenmaal doorkrijgt is het fantastisch."

Luister hieronder naar een nieuwe aflevering:

#2 - Sisters of Suffocation (S03) - De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Foto omslag: AVROTROS

Ster advertentie
Ster advertentie