Programma
BNNVARA

Herken jij nummers aan de hand van hun baslijn?

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Herken jij nummers aan de hand van hun baslijn?

Samen met zijn basgitaar betrad Emil Landman gisteravond de speelplaats. Aan Giel en de luisteraars de taak om vier verschillende baslijnen te raden. Herken jij ze allemaal?

De basgitaar is een essentieel instrument in een goed nummer. De riffs zijn lastig te herkennen, maar als je eenmaal doorhebt over welk lied het gaat erg groovy. "Als je basloopjes zou isoleren, dan denk je vaak is dit het dan? Als je het dan uitzet onder een plaat denk je ook gelijk, wow welke plaat is dit?" legt Emil uit aan Giel.

Quiz

Als het aan Giel ligt schakelt hij tijdens de quiz ieder moment hulp in. Naar eigen zeggen is hij 'hier namelijk echt slecht in.'

Video niet beschikbaar

Runnin with' the Devil

Na het voorspelen van basloopjes stapt Emil over naar zijn gitaar voor een cover van Van Halen. Op de speelplaats speelt hij live Runnin' with the Devil.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Giel

Elke maandag t/m vrijdag verzorgt Giel het avontuur in het avonduur. Hij maakt van 22.00 tot 00.00 uur de laatste show van Nederland, met artiesten, livemuziek en... jou! Laat dus van je horen via de gratis NPO Radio 2-app, want Giel is Gevarieerd, Interactief En Live.

Ster advertentie
Ster advertentie