Programma

Marianne Zwagerman over coronacrisis: 'We moeten massaal stoppen met bang zijn'

  1. Nieuwschevron right
  2. Marianne Zwagerman over coronacrisis: 'We moeten massaal stoppen met bang zijn'

In de nieuwste aflevering van Op z'n Kop staan Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen stil bij de groeiende weerstand tegen de coronamaatregelen.

"Steeds meer mensen staan op en ik heb het gevoel dat er echt iets aan het kantelen is. Wat er nog moet gebeuren, is dat we massaal moeten stoppen met bang zijn", aldus Zwagerman. In de podcast presenteert ze een actieplannetje.

De geest is uit de fles

In een NRC-column afgelopen week schreven vier intensivisten en collega's van Diederik Gommers dat de zware coronamaatregelen niet meer opwegen tegen de gezondheidswinst die ziekenhuizen boeken. Toen columnisten van o.a. de Volkskrant en Trouw het tegengeluid steunden, zag Zwagerman iets kantelen in Nederland. Volgens haar is de geest uit de fles nu de weerstand tegen de coronamaatregelen steeds groter wordt en door steeds meer mensen wordt gedeeld.

Stoppen met bang zijn

Zwagerman gelooft dat dat dit het moment is om het tegengeluid kracht bij te zetten en wil mensen oproepen om niet meer bang te zijn. Geïnspireerd door het lied Geef mij nu je angst van André Hazes heeft ze een poster ontworpen die iedereen achter zijn raam kan hangen en die binnenkort te downloaden moet zijn via www.ikgeefjemijnangst.nl. "Iedereen wil zijn leven terug. Als we collectief stoppen met bang zijn, dan zijn we door deze crisis heen." Als er na de podcasteditie veel bijval volgt, belooft Zwagerman het initiatief uit te werken.

Beluister hieronder de volledige aflevering van Op z'n Kop:

#4 - OP Z'N KOP! - Op z’n Kop!

NPO Luister

Vanaf donderdag 14 januari is Op z'n Kop wekelijks te beluisteren via NPO Radio 2 en de bekende podcastplatformen. Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Foto omslag: POWNED

Ster advertentie
Ster advertentie