Programma

Wouter en Lars bespreken ontwikkelingen rondom Corona-crisis

  1. Nieuwschevron right
  2. Wouter en Lars bespreken ontwikkelingen rondom Corona-crisis

Politiek Den Haag, maar dan net even anders, dat is De Derde Kamer. In deze vrolijke, heldere en informele podcast nemen Wouter van der Goes en politiek verslaggever Lars Geerts je mee naar Den Haag!

In de negende aflevering van De Derde Kamer bespreken Wouter en Lars de verdere ontwikkelingen rondom de Corona-crisis en de beslissingen die worden genomen in Den Haag. Ze hebben het over de laatste persconferentie: waarom was Mark Rutte zo boos? Nieuwe, strengere maatregelen werden ingevoerd, maar kunnen we al een beetje inschatten wanneer deze maatregelen minder streng worden? Lars vertelt!

Afgelopen woensdag gaf RIVM-baas Jaap van Dissel een update aan het kabinet. Hij vertelde dat de verspreiding van het coronavirus in Nederland lijkt af te remmen. Wel werd er vandaag weer gedebatteerd in de Kamer. Waarom gebeurt dit? Lars en Wouter bespreken het uitgebreid. En iets heel anders wat afgelopen week gebeurde. Minister Bijleveld, want zij zou de Kamer onjuist hebben geïnformeerd over 70 doden in Hawija. Wat is het verhaal hier achter? Het is niet de eerste keer dat het er ophef is rondom Defensie, maar waar ligt het probleem? Word de minister verkeerd geïnformeerd? Dat en meer in deze aflevering:

#9 - DE DERDE KAMER over Coronavirus #3 (S02) - De Derde Kamer

Vragen?

Als je vragen hebt omtrent Corona, laat het de redactie van De Derde Kamer dan weten! Wat wil je weten over de beslissingen die ze nemen in Den Haag? Via het telefoonnummer 06-12253352 staan ze ook nu - of misschien wel juist nu - dag en nacht open voor je vragen.

WOUT2DAY EN VINYL FRIDAY

Meer Wouter van der Goes op NPO Radio 2? Je hoort Wouter elke maandag t/m donderdag van 18.00 tot 20.00 uur met Wout2Day en op vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur met Vinyl Friday.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie