Programma

Heeft minister Hoekstra een kostbare politieke blunder gemaakt?

  1. Nieuwschevron right
  2. Heeft minister Hoekstra een kostbare politieke blunder gemaakt?

Politiek Den Haag, maar dan net even anders, dat is De Derde Kamer. In deze vrolijke, heldere en informele podcast nemen Wouter van der Goes en politiek verslaggever Lars Geerts je mee naar Den Haag!

In de tiende aflevering blikken Wouter en Lars terug op de persconferentie waarin bekend werd gemaakt dat de gestelde maatregelen worden verlengd tot 28 april. Deze persconferentie ging op een iets andere manier dan de vorige keer. Toen kreeg het kabinet veel kritiek over de vorm van de conferentie en de vraagtekens die veel mensen nog hadden. Is er dit keer wel genoeg duidelijkheid? Lars vertelt!

Steun aan Zuid-Europa

En de steun aan Zuid-Europa. Minister Hoekstra wilde dit aanvankelijk niet, maar na felle kritiek vanuit het buitenland gaat er tóch 1 miljard naar deze landen. Binnen 48 uur van ‘nee’ naar 1 miljard, een kostbare politieke blunder? De hele wereld heeft last van de Coronacrisis en de gevolgen zijn enorm. Ook in Amerika nemen de cijfers fors toe, toch gaan er nog steeds vluchten naar Nederland vanuit New York. Waarom gebeurt dit? Dat en meer in deze Derde Kamer!

#10 - DE DERDE KAMER over Coronavirus #4 (S02) - De Derde Kamer

VRAGEN?

Als je vragen hebt omtrent Corona, laat het de redactie van De Derde Kamer dan weten! Wat wil je weten over de beslissingen die ze nemen in Den Haag? Via het telefoonnummer 06-12253352 staan ze ook nu - of misschien wel juist nu - dag en nacht open voor je vragen.

WOUT2DAY EN VINYL FRIDAY

Meer Wouter van der Goes op NPO Radio 2? Je hoort Wouter elke maandag t/m donderdag van 18.00 tot 20.00 uur met Wout2Day en op vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur met Vinyl Friday.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie