Naar homepage
Programma

Presentatie Brechtjes 'Huis Te Koop'

  1. Nieuwschevron right
  2. Presentatie Brechtjes 'Huis Te Koop'

In Hilversum vond op 17 februari de feestelijke presentatie plaats van de single 'Huis Te Koop' van Brechtje van Dijk. Brechtje was winnares van de Top 2000 Cover Contest. De presentatie was heel toepasselijk in een te koop staande woning in Hilversum.

Feestelijke presentatie

Brechtje won met 'Huis Te Koop', een Nederlandstalige bewerking van 'House For Sale' van de Nederlandse band Lucifer, de Top 2000 Cover Contest van Radio 2 en het NCRV-programma Knooppunt Kranenbarg in december 2011.

Brechtje kreeg destijds maar liefst 34 procent van de publieksstemmen. Met haar overwinning won ze niet alleen airplay op Radio 2, maar ook een opname in een professionele geluidsstudio met topproducers Jochem Fluitsma en Eric van Tijn. Bij de feestelijke presentatie vanmiddag was producer Jochem Fluitsma, NCRV-presentator Bert Kranenbarg, zangeres Margriet Eshuijs van Lucifer en natuurlijk winnares Brechtje van Dijk aanwezig.

Bert Kranenbarg

Bert Kranenbarg: “Het niveau van de inzendingen bij de Top 2000 Cover Contest was erg hoog. Brechtje won met een heel pure vertolking van House for Sale. Maar dat Huis te koop was volgens haarzelf pas een eerste versie. Met Fluitsma en Van Tijn heeft ze er een nog mooier nummer van gemaakt, zonder daarbij haar eigenheid te verliezen. Ik ga het met veel plezier draaien op Radio 2.”

Covers

Tijdens de Top 2000 Cover Contest konden bands en muzikanten covers inzenden van vijf verschillende nummers uit de afgelopen vijf decennia. Brechtje’s versie van 'House For Sale' stak er volgens de jury met kop en schouders bovenuit. Uit het juryrapport: “Een krachtige performance en een geweldige timing. Door het arrangement klein houden te heeft Brechtje een groots lied gemaakt.”

'Huis Te Koop' hoor je op Radio 2!

Knooppunt Kranenbarg
Presentatie: Bert Kranenbarg
ma-vr 16:00 - 19:00

>> Knooppunt Kranenbarg

Ster advertentie
Ster advertentie