Programma

De zussen van Sister Sledge koesteren gezin in 'We Are Family'

  1. Nieuwschevron right
  2. De zussen van Sister Sledge koesteren gezin in 'We Are Family'

In de nieuwste Top 2000 a gogo vertellen de zussen van Sister Sledge hoe belangrijk familie voor hen is. Zonder hun sterke band was de grote hit 'We Are Family' nooit ontstaan.

Het is een knusse Thanksgiving avond wanneer de hele Sister Sledge-familie bij elkaar komt. Tussen het koken door vertellen de zussen over de inspiratie achter hun door Nile Rodgers geschreven nummer 'We Are Family'.

Zingen in oma's kerk

De muzikale zussen Kathy, Debbie, Joni en Kim groeien samen op met hun moeder. Ze hebben een hele hechte band. "Eigenlijk hebben we elkaar grootgebracht. We zongen samen omdat het altijd zo gezellig was. We zongen altijd meerstemmig", vertelt Kathy. Zingen is er door hun grootmoeder met de paplepel ingegoten. Ze was zelf operazangeres en heeft de meiden altijd aangemoedigd om iets met muziek te doen. "Elk jaar traden we op in haar kerk bij 'de Rozenthee'. We werden bekend als Mrs Williams' Granddaughters. Dat was onze eerste naam", legt Joni uit. "We zongen echt voor ons plezier. Spelen was voor ons zingen", voegt Kim Sledge toe.

Beschermende moeder

Als de zussen één familielid moeten noemen die altijd voor ze klaar staat is het wel hun moeder. "Ze beschermde ons tegen alles. Als ergens geen kleedkamer was liet ze er een maken, ter bescherming", vertelt Joni. Ze deed er alles aan om haar kleine meisjes te beschermen, die al op jonge leeftijd optraden. "Omdat ik mijn kinderen wilde beschermen, noemden ze me de 'barracuda'", vertelt de moeder van Sister Sledge. "Ik stond altijd klaar met mijn schoen of mijn handtas. Ik sloeg iedereen tegen de vlakte die mijn meisjes lastigviel."

Nelson Mandela

'We Are Family' werd uitgebracht in 1979. In veertig jaar tijd heeft het nummer veel betekend voor families over de hele wereld. Ook voor Nelson Mandela. "Vanwege onze liedjes en waar we voor staan, het gezin en zeker vanwege dat liedje, dat speciaal voor ons was geschreven voelen mensen een band met ons", vertelt Kathy. "We hebben gehoord dat Nelson Mandela, toen hij gevangen zat de bewakers 'We Are Family' hoorde zingen. Het gaf hem houvast. Dat gaf ons een bijzonder gevoel", voegt Joni toe.

Wil je zien hoe de hele Sister Slegde familie bij elkaar komt om Thanksgiving te vieren? Kijk dan de nieuwste Top 2000 a gogo:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'We Are Family' van Sister Sledge stond in 2002 voor het laatst in de Top 2000 op plaats 1918. Wil je hem weer terug zien? Stem dan nu voor de nieuwste editie van de Top 2000.

Foto omslag: Screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie