Programma

Déjà vu: het legendarische album van Crosby, Stills, Nash & Young

  1. Nieuwschevron right
  2. Déjà vu: het legendarische album van Crosby, Stills, Nash & Young

Crosby, Stills, Nash & Young brengen op 11 maart 1970 het legendarische album Déjà vu uit. Het is hun eerste plaat als kwartet.

Aparte sessies

Crosby, Stills en Nash hebben al een album als trio uitgebracht als Neil Young zich bij hen voegt. Het album staat onder meer bekend om de enorm lange opnametijd. "Het opnemen van Déjà vu heeft ons in totaal wel ongeveer 800 uur aan studiowerk gekost", aldus Stephen Stills. Het lange proces komt door de aanpak van de opnames. De nummers zijn namelijk, met uitzondering van 'Woodstock', met elk bandlid in aparte sessies opgenomen.

Albumhoes

De albumhoes is ontworpen door Gary Burden. Daarvoor is een foto gebruikt van Crosby, Stills, Nash, Young, Taylor en Reeves in oude klederdracht. In eerste instantie wil de groep een oude camera gebruiken om de foto te maken, maar uiteindelijk wordt ervoor gekozen om de foto achteraf te bewerken tot een hele oude foto. In combinatie met het kleurgebruik en het lettertype roept het album het gevoel van nostalgie op.

Solo

In de single 'Déjà Vu' is op 2.10 minuten een instrumentaal stuk te horen van Stills op gitaar. Hij heeft het nummer in één keer opgenomen en is op dat moment van plan om het te gebruiken voor zijn aankomende solo debuutalbum. Maar het loopt anders. Zijn bandmaten horen het en smeken hem om de track op hun album te plaatsen. Vier singles van het in 1970 uitgekomen album staan in de Top 2000 van 2018. 'Our House', 'Almost Cut My Hair', 'Teach Your Children' en 'Carry On' zijn in de lijst te vinden. Daarvan is 'Our House' op #513 de hoogst genoteerde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

​Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie