Programma

Stikstof en proefballonnetjes in derde aflevering podcast De Derde Kamer

  1. Nieuwschevron right
  2. Stikstof en proefballonnetjes in derde aflevering podcast De Derde Kamer

Politiek Den Haag, maar dan net even anders. In deze vrolijke, heldere, interactieve en informele podcast nemen Wouter van der Goes en Lars Geerts je mee door het politieke landschap.

In de derde aflevering van De Derde Kamer hebben we het over vertrekkende Kamerleden. Wanneer word je ontslagen als Kamerlid, hoeveel wachtgeld krijg je dan en waarom mag je eigenlijk een zetel houden? En over stikstof, de nieuwe ‘’zure regen’’? Maar ook gaan we op werkbezoek bij Attje Kuiken, Tweede Kamerlid voor PvdA.

Stikstof

Commissie Remkes kwam deze week met een adviesrapport om de uitstoot van stikstof in Nederland tegen te gaan. Er is al een plan aanpak stikstof waarom is er dan een nieuw advies gekomen? "Het programma Stikstof is onwettig verklaard door de Raad van Staten. Het mag niet meer. De manier waarop wij stikstof berekenen in Nederland en de manier waarop je mag bouwen op basis van dat plan mocht niet meer. Dus lag alles stil. Er werden geen nieuwe vergunningen verstrekt, dus moest er een nieuw plan komen", aldus Lars Geerts. Waarom zijn onze maatregelen veel strenger dan in andere landen? Op welke sectoren van de maatschappij hebben de aangekondigde maatregelen invloed? Lars bespreekt het verder in de podcast met Wouter.

Proefballonnetjes

Verder gaat Wouter op werkbezoek bij Attje Kuiken, Tweede Kamerlid voor PvdA. Ze is eerlijk over proefballonnetjes: "Een proefballonnetje kan effectief zijn, maar uiteindelijk verwachten mensen thuis wel dat je iets weet te realiseren." Verder legt ze uit waar je je als Kamerlid mee mag bemoeien. En waarmee niet!

#3 - DE DERDE KAMER met Attje Kuiken, vertrek Van Haga en Stikstof - De Derde Kamer

HOE TE BELUISTEREN?

Elke vrijdag is er een nieuwe aflevering van De Derde Kamer. Deze is te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCASTS VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Wouter hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

Wout2day en Vinyl Friday

Je hoort Wouter van maandag tot en met donderdag van 18:00 tot 20:00 uur met Wout2Day en op vrijdag met Vinyl Friday op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie