Programma
EO

Blanko in Tekstuele Voorlichting over She Makes a Dead Man Dance

foto: Laura Olde Wolsink
  1. Nieuwschevron right
  2. Blanko in Tekstuele Voorlichting over She Makes a Dead Man Dance

Elke week ontleedt Martine ten Klooster een songtekst om zo de tekst van een nummer beter te begrijpen. Deze week is Blanko aan de beurt met het nummer She Makes a Dead Man Dance.

"Het is echt een heerlijk liedje en in dit liedje ontmoet jij een vrouw", vertelt Martine. "De ontmoeting is het eerste couplet en het is daarna een hopeloze verliefdheid. Een onbeantwoorde liefde", vertelt Blanko. "Het is de ultieme onbereikbare vrouw. Ze is een avontuurlijk type, een beetje rebels, bloedmooi. Ze heeft alles."

Out of my league

Helaas blijft het ook bij een onbeantwoorde liefde. "Het blijkt ook uit de tekst dat het geen relatie gaat worden in ieder geval. De gedachte eraan is al genoeg om slapeloze nachten te hebben", vertelt hij verder. 'Heeft hij dit ook een keer in het echt meegemaakt?', vraagt Martine zich af. "Ja min of meer. Ik denk dat iedereen in zijn leven wel zoiets heeft meegemaakt toch? Vooral als je wat jonger bent. Dat je denkt: hij of zij is out of my league. Wat betekent de titel She Makes a Dead Man Dance? Blanko: "De aantrekkingskracht van deze vrouw is zo sterk dat je een lijk kan laten dansen. Die komt weer tot leven als zij voorbij huppelt."

Liefde een leugen

In het nummer gaat het ook over 'liefde is een leugen'. Wie heeft hem dat ooit wijsgemaakt? "Dat is zo'n man die al jarenlang elke dag aan de bar hangt in een lokale kroeg en die allemaal bittere levenswijsheden in jouw oor fluistert", aldus Blanko. Gelukkig is hij hier niet heel gevoelig voor. "Ik wil er helemaal niks van weten op dat moment en nog steeds niet overigens."

Luister hieronder het hele gesprek terug:

Luister hieronder naar het nummer:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Martine in de Middag

Je hoort Martine in de Middag elke zondagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur op NPO Radio 2.

Tekstuele Voorlichting

In deze podcast duikt NPO Radio 2-dj Martine ten Klooster in een betekenisvolle songtekst. Waarom raakt iets en welk verhaal zit erachter? In gesprek met de artiest kom je tot de antwoorden. Soms intiem, soms ontroerend, soms luchtig en soms vol gezelligheid. Altijd met nieuwsgierigheid, liefde voor muziek, oprechte interesse en jouw input.

Ster advertentie
Ster advertentie