Naar homepage
Programma

Spotify nu ook in Nederland

  1. Nieuwschevron right
  2. Spotify nu ook in Nederland

De nieuwste muziekdienst Spotify is sinds vandaag ook beschikbaar in Nederland. De dienst biedt zowel gratis als betaalde accounts om via internet legaal muziek naar keuze beluisteren. De gebruiker kan kiezen uit de hits van de vier grote platenlabels Sony, EMI, Warner en Universal. Ook muziek van onafhankelijke labels is beschikbaar.

De liedjes worden niet gedownload, maar via internet gestreamd. Dat kan ook op mobiele telefoons, zoals de iPhone. Voor het mobiel beluisteren van muziek is wel een abonnement nodig, dat tien euro per maand kost. Daarmee kunnen gebruikers ook offline naar de muziek luisteren, die bovendien in een hogere kwaliteit wordt aangeboden.

Een goedkoper betaald abonnement, voor vijf euro, biedt geen mobiele versie en offline functionaliteit, maar is in tegenstelling tot de gratis editie wel vrij van reclame. Bovendien is ook de goedkopere versie ongelimiteerd. Gratis gebruikers kunnen maximaal twintig uur per maand luisteren.

Nederland is het zevende land waar Spotify beschikbaar komt. De dienst was al langer toegankelijk vanuit het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Frankrijk, Zweden, Noorwegen en Finland, maar bezoekers van elders werden om auteursrechtelijke redenen geweerd.

Ster advertentie
Ster advertentie