Programma

Rijk met een handtekening

  1. Nieuwschevron right
  2. Rijk met een handtekening

Op internet worden spullen van grote artiesten voor vele duizenden dollars verkocht. Niet alleen spullen, maar ook handtekeningen zijn veel waard.

Bob Dylan

Hoeveel een handtekening van een artiest waard is ligt aan een aantal factoren. Neem nou bijvoorbeeld Bob Dylan. Deze grote artiest leidde altijd een teruggetrokken leven. Daarom leveren zijn spullen meer geld op. Ben jij de gelukkige eigenaar van een handtekening van Bob Dylan? Dan is hij maarliefst 1.275 dollar waard.

Ringo Starr

Ringo Starr besloot op een gegeven moment helemaal te stoppen met handtekeningen te zetten. Hierdoor steeg de waarde van de handtekeningen die er nog wel van de Beatles-drummer waren enorm. Op dit moment zijn ze wel 20.000 dollar waard.

Jimi Hendrix

Het kan nog veel gekker. Als een artiest niet meer leeft heeft dit ook invloed op het bedrag dat wordt neergetikt voor de handtekening van een artiest. Jimi Hendrix zette op 5 oktober 1965 zijn handtekening onder een wel heel slecht contract. Hij kreeg slechts 1 procent van de royalties die zijn muziek oplevert. Dit contract is nu het ongelofelijke bedrag van 200.000 dollar waard.

Nog veel meer

Maar dacht je dat dit hoge bedragen waren? Er is een hele bijzondere handtekening van John Lennon in omloop. Wil jij weten welk bizar verhaal achter deze handtekening zit? Henk van Steeg vertelt het je in zijn programma Steeg Tot 1.

Luister hier het fragment terug.

Ster advertentie
Ster advertentie