Programma

Sting en het regenwoud

  1. Nieuwschevron right
  2. Sting en het regenwoud

De regenwouden van Zuid-Amerika worden bedreigd. Sting zet zich al een kwart eeuw in voor het behoud van 'de longen van de wereld'.

Platgebrand

Toen Sting eind jaren 80 over de Amazone vloog tijdens een tournee in Zuid-Amerika, was hij geschokt over hoeveel hectare waren platgebrand. Als reactie richtte hij de Rainforest Foundation op, waarin hij een aanzienlijk deel van zijn fortuin gestoken heeft.

Stings kids krijgen niks

De organisatie van Sting draagt niet alleen bij aan het behoud van de Amazone, maar ook aan dat van regenwouden in Afrika en Zuidoost-Azië. "Ik laat mijn fortuin zeker niet in fondsen aan mijn kinderen na", zegt Sting over zijn kapitaal. "Laat ze maar gewoon werken voor hun geld."

Een vijfde van alle CO2-uitstoot

Naar schatting is de verbranding van delen van de regenwouden de oorzaak van een vijfde van de broeikasgassen die uitgestoten worden. Dat is meer dan alle industrie, landbouw en transport bij elkaar (goed voor veertien procent van alle CO2-uitstoot).

Ontbossing Sumatra.jpg

DOWNLOAD HIER DE NPO GROEN APP EN DOE MEE! Het Groene Station 5 t/m 9 oktober Stationshal van treinstation Utrecht CS Download de NPO Groen app voor iPhone & Android

Ster advertentie
Ster advertentie