Programma

Thee maken in de magnetron is beter voor je

  1. Nieuwschevron right
  2. Thee maken in de magnetron is beter voor je

De Britten zijn het er vast niet mee eens, maar Australisch onderzoek wijst uit dat thee gezonder is wanneer je het water opwarmt in de magnetron.

Meer bioactieve stoffen activeren

Dingen die we in de magnetron opwarmen zijn doorgaans niet heel erg goed voor je gezondheid, maar thee vormt de grote uitzondering op de regel. Dat concludeert dr. Quan Vuong, onderzoeker aan de University of Newcastle in Australië. "De magnetron is één van de geavanceerde middelen om meer bioactieve stoffen uit producten te halen", meent hij. Anders dan voedingsstoffen zijn bioactieve stoffen niet essentieel voor het menselijk lichaam, maar ze kunnen wel een effect op je hebben.

Minder kans op Alzheimer en Parkinson

Volgens dr. Vuong is de ideale bereiding van thee door het water inclusief theezakje dertig seconden te verwarmen in de magnetron en daarna een minuut te laten afkoelen. Met deze methode zou tachtig procent van de caffeïne, theanine (een aminozuur) en polyfenol in thee geactiveerd worden, meer dan wanneer het water gekookt wordt. De veelvuldige inname van polyfenol, een anti-oxidant, zou de kans op hart- en vaatziekten, osteoporose, diabeteses en neurodegeneratieve ziekten ls Alzheimer en Parkinson verminderen.

Dus... Ga er even lekker voor zitten!

Ster advertentie
Ster advertentie