Programma

Ode aan Boudewijn de Groot door Spijkers Met Koppen

  1. Nieuwschevron right
  2. Ode aan Boudewijn de Groot door Spijkers Met Koppen

Dat we de stem van Boudewijn de Groot nooit meer in de Nederlandse theaters en concertzalen gaan horen, is een groot gemis. Daarom eren de makers van Spijkers Met Koppen de singer-songwriter met een speciale versie van Avond.

Het is al jaren één van De Groots bekendste en meest geliefde liedjes; de hoopgevende ballade Avond. Ieder jaar staat het lied weer héél hoog in de Top 2000 en in 2005 weet Boudewijn de Groot zelfs bovenaan de lijst der lijsten te eindigen. Lennaert Nijgh, De Groots kompaan en vaste tekstdichter, schrijft de tekst voor zijn tweede vrouw, Anja Bak. Zij zal jaren later, in 1995 om precies te zijn, met De Groot trouwen.

Herken de hits

De eerste uitvoering van Avond wordt in 1973 gezongen door Rob de Nijs, maar de componist neemt het zelf ook op als ode aan zijn Anja. Een hit wordt een in eerste instantie niet, maar in de jaren daarna groeit het uit tot nederpopklassieker. Hieronder hoor je Avond gezongen door medewerkers van Spijkers Met Koppen, met diverse referenties aan zijn andere hits.

Spijkers met Koppen

Je hoort Spijkers met Koppen elke zaterdag van 12:00 tot 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie