Programma

Legendarisch live: Bløf in Ahoy

  1. Nieuwschevron right
  2. Legendarisch live: Bløf in Ahoy

Bløf speelt in 1999 op het Nieuw Nederlands Peil-concert in Ahoy. De combinatie van muziek, sfeer en aankleding maakt het een legendarisch optreden!

Nieuw Nederlands Peil

Nieuw Nederlands Peil is in die tijd een concept van Yorin, Mojo Concerts en Mojo Theater. Het is een overzicht van de allerbeste Nederlandstalige popmuziek met gevestigde namen en nieuw talent. Nieuw Nederlands Peil richt zich op het houden van concerten, maar er worden ook cd's uitgebracht. Op zo'n album uit 1998 staat onder meer muziek van Acda en De Munnik, De Dijk en Bløf.

Alles klopt

Bløf maakt een jaar later deel uit van de line-up van een Nieuw Nederlands Peil-concert in Ahoy. Dat het lang geleden is, blijkt alleen al uit het feit dat frontman Paskal Jakobsen nog redelijk wat haar op zijn hoofd heeft. Hij kondigt 'Aan De Kust' op een grootse manier aan: "Dit is dan het lied over de mooiste provincie van Nederland: Zeeland." Na het inzetten van de eerste noten van het nummer klopt werkelijk alles! Het publiek staat massaal klappend met de handen boven het hoofd. Vuurtorens op het podium en beelden van boten op het scherm vormen het decor van de optredende Zeeuwen.

Check de beelden hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sinds het begin in Top 2000

Al sinds het bestaan van de Top 2000 staat 'Aan De Kust' in de lijst. De laatste vier jaar is het nummer nauwelijks verschoven binnen de lijst en schommelt het op en neer tussen plaats 314 en 320. In de Top 2000 van 2017 vinden we 'Aan De Kust' op #314.

​Foto omslag: screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie