Programma

Meester Daniël geeft geschiedenisles met LEGO-figuren

  1. Nieuwschevron right
  2. Meester Daniël geeft geschiedenisles met LEGO-figuren

Basisschooldocent Daniël geeft zijn geschiedenislessen op een bijzondere manier, namelijk met behulp van LEGO-figuren. In Jan-Willem Start Op! vertelt Daniël hoe hij de poppetjes omtovert tot historische personen.

Daniël maakte 72 LEGO-figuurtjes en verdeelde deze over de Nederlandse tijdvakken. Hij vertelt: "Ik heb ze zoveel mogelijk laten lijken op historische figuren. Dus ik heb Caesar zo goed mogelijk proberen na te maken, of een Adolf Hitler." En zo nog zeventig andere LEGO-poppetjes.

Zelfgemaakt

Om de LEGO-figuren te laten lijken op historische personen kocht Daniël allemaal losse onderdelen om de poppetjes mee aan te kleden. "Het grootste gedeelte van de figuurtjes die erin staan heb ik zelf gemaakt door alle onderdeeltjes bij elkaar te zoeken en te zorgen dat die zoveel mogelijk op een foto of een schilderij lijken", vertelt de leraar. Het kostte Daniël veel moeite om zijn huidige collectie op te bouwen. Hij vertelt: "Het is een enorme klus geweest. Ik ben er ongeveer mijn hele studie mee bezig geweest, plus nog een jaartje daarna, dus daar zitten honderden uren in." Daarnaast was Daniël ook druk met het bouwen van zijn website waar hij al zijn figuren tentoonstelt.

De figuren

De collectie van Daniël bevat poppetjes van onder andere Karel de Grote en Willem van Oranje, maar ook Michael Jackson, Elvis Presley en Mozart worden vertegenwoordigd. Op zijn website kan je de volledige verzameling van de leraar bekijken.

Benieuwd hoe de kinderen reageren op Daniëls bijzondere geschiedenislessen? Bekijk dan het interview hieronder:

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: geschiedenisinminifiguren.nl

Ster advertentie
Ster advertentie