Programma
EO

Handsome Poets' Tim van Esch maakt van Tekstuele, Seksuele Voorlichting

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Handsome Poets' Tim van Esch maakt van Tekstuele, Seksuele Voorlichting

Nederlandse indiepopband Handsome Poets heeft een nieuwe single, Big Blue Eyes. Martine luistert het, is meteen enthousiast en zit natuurlijk meteen vol vragen. Daarom belt ze met leadzanger Tim van Esch, die een onverwacht pikante laag onthult.

Handsome Poets bewijzen met Sky On Fire (2012) niet vies te zijn van een metafoor en "mooi kunstig taalgebruik", zoals Martine dat omschrijft. Maar in Big Blue Eyes windt de band er geen doekjes om. "Ja, je zou er wel seksuele voorlichting voor kunnen maken", zegt Tim.

Wat Martine het eerst opvalt zijn die "big blue eyes". Maar over de eigenaar van die grote blauwe ogen is Tim niet op de hoogte. Hij schrijft het nummer tijdens corona samen met producer en gitarist Erik Schurman, die met het idee voor de nieuwe single komt. "Ik vond het echt heel tof nummer. Dus ik dacht: ja, die wil ik sowieso zingen, die moet op de plaat. Alleen er was een probleem: voor hem ging het over iemand met blauwe ogen. Alleen ik ben inmiddels gelukkig getrouwd met Sarah… En die heeft geen blauwe ogen", vertelt Tim. "Voor iedereen die luistert voor heel Nederland: Ik ben nog helemaal gelukkig met Sarah."

'Gaan we of gaan we niet?'

Het nummer draait volgens de zanger om het "gaan we of gaan we niet?"-moment. "Dit is gewoon eigenlijk de seconde voordat je gaat zoenen, dat je elkaar diep in de ogen kijkt en dat er van alles kan gaan gebeuren. Dat is natuurlijk een heel spannend moment", legt Tim uit.

Wil jij wel weten wat er gaat gebeuren? Loopt het personage in het nummer een blauwtje of niet? Luister dan hieronder het hele fragment terug:

Martine In De Middag

Martine ten Klooster hoor je elke zondagmiddag met het muziekprogramma Martine In De Middag van 16.00 tot 18.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie