Podcast
EO

Joris Rasenberg van Abel in Tekstuele Voorlichting over nieuw nummer Zie Jij het Ook

  1. Nieuwschevron right
  2. Joris Rasenberg van Abel in Tekstuele Voorlichting over nieuw nummer Zie Jij het Ook

Het liedje Onderweg van Abel behoort tot cultureel erfgoed. Zou dat ook gebeuren met het nieuwste liedje van de band? In een nieuwe aflevering van Tekstuele Voorlichting praat Martine met zanger Joris Rasenberg.

Joris Rasenberg van Abel is naast muzikant ook docent. Die twee dingen hebben aardig wat overlap. In zijn werk op school praat hij met leerlingen over de toekomst, over omgaan met allerlei nieuwe mogelijkheden zoals AI en in zijn muziek zingt hij hardop de vraag of we nog wel naar elkaar omzien. Aan de hand van de songtekst van het nieuwe Zie Jij het Ook praat Martine met Joris over wat hij ziet in de maatschappij en hoe hij dat met zijn leerlingen en fans deelt.

Luister hieronder naar de nieuwe aflevering:

#28 - ABEL / JORIS RASENBERG: ‘We zijn het midden kwijt’ (S07) - Tekstuele Voorlichting

Tekstuele Voorlichting

In deze podcast duikt NPO Radio 2-dj Martine ten Klooster in een betekenisvolle songtekst. Waarom raakt iets en welk verhaal zit erachter? In gesprek met de artiest kom je tot de antwoorden. Soms intiem, soms ontroerend, soms luchtig en soms vol gezelligheid. Altijd met nieuwsgierigheid, liefde voor muziek, oprechte interesse en jouw input.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone- of Android-telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie