Programma
BNNVARA

Iedereen Is Van De Wereld van The Scene was een ongelofelijke toevalstreffer

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Iedereen Is Van De Wereld van The Scene was een ongelofelijke toevalstreffer

Onder leiding van frontman Thé Lau scoort The Scene vanaf begin jaren negentig een aantal grote hits. Morad El Ouakili vertelt over het ontstaan van een van de bekendste tracks van de band: Iedereen Is Van De Wereld.

The Scene wordt in 1979 geformeerd door Thé Lau. De Amsterdamse rockband heeft dan nog geen volledige samenstelling. Daar komt eind jaren tachtig verandering in. Tijdens een van de vele repetitiesessies ontstaat een veelbelovende gitaarpartij. Thé Lau, die dan nog enkel de gitarist is van de groep, schrijft daar tekst bij: Iedereen Is Van De Wereld. Omdat de band nog geen zanger heeft, zingt hij het nummer zelf.

De bandleden zijn enthousiast wanneer ze Iedereen Is Van De Wereld horen, behalve Thé Lau zelf, hij vindt dat hij helemaal niet goed kan zingen. Toch besluit de band het nummer af te maken met hem als zanger. Maar goed ook, want het nummer blijkt de kickstart van de band te zijn. Later noemt The Scene-drummer Jeroen Booy het ontstaan van de hit "een ongelofelijke toevalstreffer”.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tijdens Met Morad vertelt Morad El Ouakili het verhaal achter die grote doorbraakhit van The Scene, en gaat hij in op de verdere carrière van de band die in 2014, na 35 jaar, ophield te bestaan. Frontman, gitarist en songwriter Thé Lau lijdt aan kanker en heeft niet lang meer te leven. De groep geeft nog vier laatste optredens op Pinkpop, in de Heineken Music Hall (nu AFAS Live), in de Lotto Arena in Antwerpen en in Ancienne Belgique in Brussel. Thé Lau overlijdt op 23 juni 2015 in Amsterdam.

Bekijk hieronder het volledige fragment:

Video niet beschikbaar

The Scene in de NPO Radio 2 Top 2000

The Scene staat met twee noteringen in de NPO Radio 2 Top 2000 van 2022. Iedereen Is Van De Wereld staat op plek 246 en is daarmee de hoogste notering van de band.

Ster advertentie
Ster advertentie