Programma

Eddie Vedder in AFAS Live

  1. Nieuwschevron right
  2. Eddie Vedder in AFAS Live

Pearl Jam-zanger Eddie Vedder is solo op tournee en treedt een aantal keer op in Nederland. Hij startte zijn concertreeks in AFAS Live.

Eddie Vedder komt graag in Nederland, dat blijkt maar weer wanneer hij op de planken staat in AFAS Live. Solo, maar niet alleen, want hij heeft enkele gastmuzikanten meegenomen. Een heus strijkkwartet zelf! Jonas Pap, cellist van het Red Limo String Quartet, vertelde in de Roodshow Late Night dat het kwartet mee mag op tournee met Eddie Vedder!

Jonas gaat mee op tour met Eddie Vedder

Fans van Pearl Jam komen aan hun trekken deze avond, want twee derde van de liedjes die Vedder zingt, zijn van de band waarvan hij de frontman is.

Naast een strijkkwartet, nodigt Vedder ook singer-songwriter Glen Hansard uit om twee nummers mee te zingen met hem: 'Song Of Good Hope' en 'Falling Slowly'.

Dit is het eerste optreden van Eddie Vedder sinds de dood van zijn goede vriend Chris Cornell, van Audioslave en Soundgarden. Samen met leden van Pearl Jam bracht Cornell een album uit onder de naam Temple Of The Dog.

Behalve eigen klassiekers als 'Just Breathe' en 'Better Man' brengt Vedder twee Neil Young-covers ten gehore, een fragment uit 'Heroes' van David Bowie en de John Lennon-classic 'Imagine'.

Foto's: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie