Programma
BNNVARA

Uitbater Johan de Vos zwaar verontwaardigd door coronapas

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Uitbater Johan de Vos zwaar verontwaardigd door coronapas

Vanaf volgende week zaterdag moet je een coronapas laten zien bij cafés, musea en evenementen. Zo is uitgelekt na het Catshuisoverleg. "Dan ga je wel even een paar stappen te ver", vindt uitbater Johan de Vos.

Dat de coronapas er überhaupt gaat komen, is een klap voor de uitbater. "Zowel Hugo de Jonge en Mark Rutte hebben ons meermaals beloofd dat dit er absoluut niet zou komen", legt Johan de Vos uit. Hij is uitbater bij Café Boerke Verschuuren en voorzitter van de afdeling Breda van Koninklijke Horeca Nederland. Volgens De Vos is een coronapas op grote terrassen niet te handhaven. "Binnen is op zich nog wel te doen, als je een portier hebt", legt hij uit. "Maar op het terras, mensen komen en gaan. En wat gaat er zometeen gebeuren als je iemand over het hoofd ziet, of iemand gaat een keertje naar het toilet."

Geen verruiming voor extra verzwaring

De Vos' telefoon ontplofte toen dit nieuws gisteren uitlekte. "Iedereen is echt zwaar verontwaardigd", vertelt hij. "Als je dan zo'n pas moet laten zien, gooi dan ook alle regels overboord. Maar we moeten nog steeds om twaalf uur dicht. Dus er zit geen enkele verruiming in voor een extra verzwaring."

Check het hele gesprek hieronder:

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie