Programma

Clannad na 15 jaar terug met N

  1. Nieuwschevron right
  2. Clannad na 15 jaar terug met N

De Ierse band Clannad heeft een tipje van de sluier opgelicht over hun eerste nieuwe album in 15 jaar.

20 september

De plaat zal Nádúr gaan heten en wordt rond 20 september van dit jaar uitgebracht. Aanvankelijk zal het album exclusief digitaal via iTunes te verkrijgen zijn, met enkele weken later de uitgave van een CD. Er zullen 13 nummers te beluisteren zijn op Nádúr, gezongen in een mix van Iers Gaelic en Engels.

Solocarrières

Het nieuwe album is de opvolger van Landmarks uit 1998 en zal de 18de toevoeging zijn aan de discografie van Clannad. Na het uitbrengen van Landmarks gingen de leden van de band elk hun eigen kant op. De zusjes Moya en Enya Brennan hadden beiden erg succesvolle solocarrières na hun tijd bij Clannad, met elk een tiental soloalbums.

Speculaties

Al voor het aankondigen van het nieuwe album is de band weer gezamenlijk gaan optreden in o.a. de VS en Europa, wat leidde tot speculaties over een poteniële comeback. Ook zijn er al plannen gemaakt om na het uitbrengen van Nádúr te gaan toeren in Noord-Amerika, Australië en Nieuw Zeeland.

Ierse thuistaal

De Ierse groep werd opgericht in 1970 en is altijd trouw gebleven aan hun afkomst met teksten in de Ierse thuistaal. Ze scoorden internationale hits met nummers als ‘Theme From Harry’s Game’ en ‘In A Lifetime’, die allebei een plek hebben in de Top 2000. Ook kreeg de band veel bekendheid door de muziek die zij maakte voor het Britse tv-programma Robin Hood uit 1984.

Ster advertentie
Ster advertentie