Programma
PowNed

DeBarge laat zich voor Rhythm of the Night inspireren door Lionel Richie

foto: Still Youtube
  1. Nieuwschevron right
  2. DeBarge laat zich voor Rhythm of the Night inspireren door Lionel Richie

In DagNacht duikt Desiree van der Heiden op woensdag in de geschiedenis van Motown. Deze week bespreekt ze de 'road to fame' van DeBarge, een opmerkelijke inspiratiebron van de familieband en natuurlijk het succesvolle Rhythm of the Night.

"De stille kracht achter Motown zijn misschien wel familiebands. En daar zijn er echt meer van dan je denkt", vertelt Desiree in Motown Midden van de Week. Bekende voorbeelden zijn natuurlijk The Jackson 5 en The Pointer Sisters. Maar tot de lange lijst behoren bijvoorbeeld ook The Isley Brothers én DeBarge. "En zoals dat dan gaat in families is iedereen lekker sociaal en helpen ze elkaar een handje op weg. Zo komt DeBarge bij Motown terecht door niemand minder dan Jermaine Jackson, die heeft de muziek van de broers en het kleine zusje toevallig voorbij horen komen."

Jermaine is onder de indruk en nodigt de familie uit in de studio, waar ook platenbaas Berry Gordy enthousiast raakt als hij de groep hoort zingen. De leden DeBarge krijgen al snel een contract onder hun neus geschoven. "Ze worden gekoppeld aan songwriter Diane Warren, want Barry heeft haar ingehuurd muziek te schijven voor zijn film The Last Dragon. Het is de taak aan DeBarge om de soundtrack in te zingen." En dat doen ze met overgave. Zelfs de achtergrondgeluiden, de zogenaamde 'street sounds' op de plaat spreken en zingen ze zelf in. Al hebben ze dat concept niet zelf bedacht. Ze laten zich namelijk inspireren door niemand minder dan Lionel Richie. En als je goed naar het nummer luistert, hoor je inderdaad overeenkomsten met Richie’s hit All Night Long.

"Rhythm of the Night komt in 1985 uit, precies op het moment dat The last Dragon in de bioscoop gaat draaien", vervolgt Desiree. "En door de populariteit van de film gaan veel mensen naar de soundtrack luisteren. Zo belandt Rhythm of the Night al snel in de hitlijsten. De plaat wordt natuurlijk een dikke hit en haalt hier de vierde plek in de top 40."

Luister hieronder naar Rhythm of the Night:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De hele Motown-les van Desiree hoor je hier:

Motown Midden van de Week: Rhythm Of The Night van DeBarge

Video niet beschikbaar

DagNacht

Desiree van der Heiden presenteert van dinsdag tot en met vrijdag het vroege ochtendprogramma DagNacht van 03.00 tot 06.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie