Programma

Nacht van de Popmuziek

  1. Nieuwschevron right
  2. Nacht van de Popmuziek

Voor wie zaterdagnacht lekker wil doorhalen met mooie liedjes gekozen door Leo Blokhuis en Matthijs van Nieuwkerk moet zeker de tv op NPO 3 zetten.

Tiende keer

Voor de tiende keer presenteren Matthijs en Leo de Nacht van de Popmuziek, met veel (oud) beeldmateriaal van vj en verzamelaar Fenno Werkman. Ook dit keer kun je weer je stem laten meewegen in het programma door middel van het tweede scherm, dat je kunt bereiken via live.ntr.nl.

Lekker divers

In de drie uur durende uitzending is ook nu weer nooit eerder vertoond en zeldzaam beeldmateriaal te zien. Zo is er onder meer aandacht voor gitaarheld Rory Gallagher, britpopband Pulp, 'My Generation' van The Who, de dit jaar overleden B.B. King en de samenwerking tussen Peggy Lee en Toots Tieleman.

Verzoekjes

Via de website van de Nacht van de Popmuziek kun je nummers aanvragen uit het ruim 36.000 opnames tellende archief aan live-opnames. De nummers met de mooiste verhalen worden getoond door Fenno. Verzoekjes kunnen al voorafgaand aan de uitzending worden doorgegeven.

Bon Jovi of Van Halen?

Op het tweede scherm vind je aanvullende informatie en extra videomateriaal, maar je kunt ook stemmen op enkele polls. Wie vind jij bijvoorbeeld de beste hairmetalband uit de jaren 80: Bon Jovi, Van Halen of toch Def Leppard?

Nacht van de Popmuziek (NTR)
zaterdagnacht 22.45 - 01.45 uur op NPO 3

Ster advertentie
Ster advertentie