Programma

Slayer zegt touren definitief vaarwel

  1. Nieuwschevron right
  2. Slayer zegt touren definitief vaarwel

De iconische thrashmetal band Slayer stopt na meer dan dertig jaar met optreden. Afgelopen weekend speelden ze hun laatste concert.

Het einde van de band was onvermijdelijk toen ze hun afscheidstournee aankondigde. De tour telde 147 shows en eindigde op 30 november 2019. Een reünie op het podium zit er waarschijnlijk niet meer in.

Onzekere toekomst

Of de band nog wel de studio induikt, is onzeker. De manager van Slayer laat in een interview met LA Times weten dat ze nog in gesprek zijn over de toekomst van de band: "Ik verwacht helemaal geen reünie meer. We zetten een punt achter het touren", vertelt Rick Sales. "Ik heb nog een aantal ideeën voor in de toekomst, maar we hebben nog niks besloten."

Een paar weken geleden stelde Rick Sales de Slayer-fans nog gerust door te zeggen dat de band nog niet klaar is. "Ik snap dat ze de beslissing hebben genomen om te stoppen met touren. Dat betekent niet het einde van de band. We zetten alleen een punt achter het touren", vertelt Rick Sales in een interview met MassLive. Toch lijkt het erop dat Slayer van gedachten is veranderd en dat de afscheidstournee tóch het einde betekent.

Laatste nummer

Als laatste nummer van hun laatste show speelt Slayer hun hoogste notering in de Top 2000 'Angel of Death'. Aan het einde van het energieke nummer neemt de band de tijd om afscheid te nemen. Tien minuten lang blijft de band op het podium staan om elkaar te omhelzen. "Bedankt. Heel erg bedankt", zegt bassist en zanger Tom Araya tegen het publiek. "Tijd is kostbaar dus ik wil jullie bedanken voor het doorbrengen van deze tijd met ons."

Bekijk het laatste optreden van 'Angel of Death' hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wil je Slayer in de Top 2000 terugzien? Stem dan nu hier op jouw favoriete nummers! In de laatste editie van de Top 2000 stond 'Angel of Death' van Slayer op plaats 222.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie