Programma
KRO-NCRV

De groovy baslijn van CHIC-bassist Bernard Edwards

foto: Screenshot Youtube
  1. Nieuwschevron right
  2. De groovy baslijn van CHIC-bassist Bernard Edwards

In de eerste aflevering van De Gouden Snaar brengt Emmely de Wilt een ode aan een van de beste bassisten aller tijden, Bernard Edwards.

Edwards groeit op in Brooklyn, New York en ontmoet daar zijn muzikale soulmate Nile Rodgers. Al snel vormen ze samen een duo genaamd The Big Apple band. Met de toevoeging van wat extra bandleden groeien ze uit tot discogroep CHIC.

Met CHIC maakt het duo Edwards en Rodgers tijdbepalende hits binnen het discotijdperk zoals Dance, Dance, Dance, Everybody Dance, Le Freak, I Want Your Love en Good Times.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Good Times

De herkenbare groovy baslijn van CHIC-hit Good Times is een van de meest gekopieerde muziekstukken in de geschiedenis geworden en had een enorme invloed op bands en artiesten van verschillende genres. Zo vormt Edwards baslijn de basis voor Another One Bites The Dust van Queen en voor Rapper’s Delight van The Sugarhill Gang. Die laatste scoorde met Rapper’s Delight als eerste een hit met een rapnummer in de mainstream muzieklijsten.

Buiten de inspiraties om werkt de bassist tijdens zijn carrière ook samen met andere artiesten. Zo is hij onder anderen te horen op Upside Down van Diana Ross en Madonna’s Material Girl. In 1996 komt er helaas abrupt een einde aan zijn leven, hij overlijdt op 43-jarige leeftijd aan een longontsteking.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Benieuwd naar het hele fragment van De Gouden Snaar? Beluister hem hieronder!

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat iedere zaterdag en zondag tussen 10.00 en 12.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie