Programma

Wat vinden luisteraars van de protesten tegen racisme en politiegeweld?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat vinden luisteraars van de protesten tegen racisme en politiegeweld?

"Hoe gaat het met je? Kaap gewoon letterlijk de show en gooi het er maar uit", vertelt Shay. Naar aanleiding van de protesten in de wereld krijgen luisteraars de ruimte om hun verhaal te doen.

Op maandag 25 mei overleed de Afro-Amerikaanse George Floyd nadat een agent minutenlang zijn knie op zijn nek plaatste. Deze vreselijke gebeurtenis wekte demonstraties op. Mick laat in de NPO Radio 2 app weten: "We're Not Gonna Take It' van Twister Sister heeft voor mij wel een beetje de kracht van de huidige gebeurtenissen. We are nog gonna take this discrimination longer. In plaats van heel zielig heeft dit nummer juist de energie om dingen aan te pakken."

'Ik heb een diepe angst dat er niks gaat gebeuren'

Niet alleen appjes komen binnen, maar ook kan er gebeld worden. Shay belt met vrachtwagenchaffeur Paul: "Met mij gaat het kut. Het begon met de beelden die ik zag over George. Eerst verbazing, toen woede. Ik heb iedere emotie gehad die er bestaat. Als blanke schaam ik mij kapot dat ik blank ben. Ik hoop net als de vorige spreker dat de dood van George iets goeds teweeg gaat brengen, maar ik heb ook een diepe angst dat er niks gaat gebeuren. Ik hoop dat ik het fout heb." De app blijft volstromen met reacties. "Mag ik jullie allemaal bedanken. Het is niet normaal veel", vertelt Shay.

Vrachtwagenchauffeur Robert reageert op het verhaal van Paul. Wat hij te zeggen heeft? Je hoort het hieronder:

Video niet beschikbaar

SHAY!

Je hoort SHAY! iedere zaterdag van 00:00 tot 02:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie