Programma

Het vakantiebandje van...

  1. Nieuwschevron right
  2. Het vakantiebandje van...

Wie op vakantie gaat, neemt vast wat leuke muziek mee op reis of juist weer mee terug. Deze zomer gaan we op reis met de dj's van NPO Radio 2.

Aan De Slag!

Elke doordeweekse ochtend helpt Bart Arens je op gang komen met je werkzaamheden met zijn programma Aan De Slag! op NPO Radio 2. Je hoort onder meer de Albumparel en de snelste quiz van Nederland. De komende weken neemt Corné Klijn het van hem over, dus we vroegen Bart welke zomermuziek hij luistert tijdens zijn vakantie.

Eddy Grant: 'Gimme Hope Joanna'

Dit reggaenummer van Eddy Grant over Zuid-Afrika brengt Bart terug naar een Spaans eiland. "In 1988 was ik samen met m’n ouders op vakantie naar Ibiza, toen nog geen überhip partyeiland trouwens. Als ik dit nummer hoor, zit ik in gedachten weer aan een grote cola met m’n zus. Met extra lang rietje! Wel bukken voor de Russen die vanaf de derde verdieping het zwembad in sprongen!"

Crystal Waters: 'Gypsy Woman'

Dit nummer wakkerde de muziekliefde van Bart nóg meer aan. "Op vakantie in een Zeeuws vakantiepark speelde een coverband deze zomerhit van Crystal Waters. Ik heb aan de toetsenist om het akkoordenschema gevraagd. Het duurde even voordat ik 'm onder de knie had, maar ik moést en zou 'm naspelen! Ik was verslaafd en besloot zelf dancemuziek te gaan produceren. Dat heb ik een kleine vijftien jaar volgehouden."

Snap!: 'Rhythm Is A Dancer'

"Tijdens een sportdag in de zomer van 1992 hoorde ik op school voor het eerst 'Rhythm Is A Dance' uit de speakers knallen", weet Bart nog over deze househit. "Zwaar kippenvel kreeg ik van het nummer, hoe warm het ook was die dag. Wat een bassline! Ik draai de plaat nog regelmatig graag. In tegenstelling tot vrijwel alle andere nummers uit het eurodancegenre!"

Babysitters Circus: 'Everything's Gonna Be Alright'

"Dit is púre zomer, verpakt in vier minuten en de videoclip maakt het vrolijke plaatje helemaal af", vindt de dj, die jarenlang op 3FM de Mega Top 50 presenteerde. "Ik weet nog dat het nummer meerdere oplevingen had in de Mega Top 50. Geweldig, want ik draaide 'm graag in de hitparade. 23 weken hield 'ie het voor in de zomer van 2012."

Alvaro Soler: 'El Mismo Sol'

Zomerhits spelen dus een rol in de muziekbeleving van Bart Arens. "Sinds een paar jaar ga ik in m’n radioprogramma op zoek naar dé zomerhit van het jaar. We draaien alle kanshebbers, we checken de hitlijsten in vakantielanden en kiezen de populairste zomerse song. Dit jaar is er gekozen voor Alvaro Soler. Dit nummer heeft alle ingrediënten die een zomerhit moet hebben."

Aan De Slag!
Maandag-vrijdag: 09:00 - 12:00 uur

Ster advertentie
Ster advertentie