Programma

Maaike Ouboter komt met liefdeslied: 'Ik ben vijf keer voor het eerst verliefd geweest'

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Maaike Ouboter komt met liefdeslied: 'Ik ben vijf keer voor het eerst verliefd geweest'

Nadat ze haar ouders verloor werd Maaike Ouboter via De Beste Singer Songwriter bekend met Dat Ik Je Mis. Met haar nieuwe nummer Dit Moet Verliefd Zijn gooit de zangeres het over een andere boeg. "Mensen hebben altijd de associatie dat al mijn liedjes verdrietig zijn."

Ouboter snapt wel dat mensen het idee hebben dat ze alleen maar zingt over verdriet, maar dat klopt niet helemaal. "Ze gaan wel inderdaad ook over verdriet, maar ook heel erg over liefde. Dus lang niet alles wat ik maak is heel zwaar." En haar nieuwe nummer is dat al helemaal niet, want Dit Moet Verliefd Zijn gaat over liefde "zonder de melancholische kant ervan."

Is dit verliefd zijn?

Met Dit Moet Verliefd Zijn neemt de singer-songwriter ons mee naar haar middelbare schooltijd, toen ze voor het eerst verliefd werd. "Ik ben denk ik vijf keer opnieuw voor het eerst verliefd geweest", vertelt ze.

Haar nieuwe nummer gaat, zoals Ouboter dat vaker heeft bij het schrijven van muziek, over meerdere mensen en meerder situaties. Toch blikt ze terug op één specifiek iemand. "Ik had een vriendin en die vond ik heel leuk. En dat je dan op gegeven moment ook de spanning voelt en denkt: 'Wat is dit nou? Is dit dan misschien waar ze het altijd over hebben?'"

Grijs gebied

In Dit Moet Verliefd Zijn is goed te horen dat Ouboter zoekende was naar wat verliefdheid precies is. Tegen Martine ten Klooster vertelt ze dat ze 'houden van' en 'verliefd zijn' ziet als een grijs gebied. "Soms kun je iemand gewoon heel leuk vinden en heel dichtbij iemand willen zijn. Is dat dan verliefdheid of is het gewoon dat je inderdaad tegen iemand opkijkt of iemand bewondert? Die dingen haal je nog wel eens door elkaar, zeker als je zoekende bent naar: wat is dat nou? Waar verlang ik nou naar? Daarom kan je ook zo fan zijn van iemand dat je daar bijna verliefd op raakt."

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie