Programma

Noel Gallagher: 'Ik heb geen idee waar 'Champagne Supernova' over gaat'

  1. Nieuwschevron right
  2. Noel Gallagher: 'Ik heb geen idee waar 'Champagne Supernova' over gaat'

Oasis viert dit jaar het 25e jubileum van (What’s The Story) Morning Glory?. Noel bekent in een interview dat hij niet weet waar 'Champagne Supernova' over gaat.

In gesprek met Amerikaans radiostation SiriusXM vertelt hij: "Ik was op mijn laatste tour en ik speelde 'Champagne Supernova'. Dat nummer is zo lang en ik merk dat ik vaak afdwaal en ga genieten van het nummer. Dan denk ik: 'Wat betekent het in godsnaam?'" Hij noemt een voorbeeld: "'Walking down the hall faster than a cannonball' – waar gaat dat in godsnaam over? Ik zou het moeten weten, want ik heb het geschreven, maar ik heb echt geen idee."

Generatie-overbruggend

Noel erkent wel dat het nummer een generatie-overbruggende klassieker is geworden. Het album waar dit nummer op te vinden is, (What’s The Story) Morning Glory?, kwam uit in 1995 en bevat behalve 'Champagne Supernova' ook klassiekers 'Wonderwall' en 'Don't Look Back In Anger'.

Welke betekenis geeft Noel tegenwoordig aan 'Champagne Supernova'? Beluister het hele interview hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

Oasis staat in 2019 met 'Champagne Supernova' op plek 673 in de Top 2000. In totaal scoren ze dat jaar vier noteringen. Benieuwd welke andere nummers van de band de lijst haalden? Of hoe de nummers zich door de jaren heen hebben bewogen door de lijst? Bekijk dan hier de statistieken.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie