Programma

Kansas-zanger Robby Steinhardt (71) overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Kansas-zanger Robby Steinhardt (71) overleden

De Amerikaanse zanger en violist Robby Steinhardt, bekend van de band Kansas, is afgelopen zaterdag op 71-jarige leeftijd overleden.

Steinhardt overleed zaterdag aan de gevolgen van een acute alvleesklierontsteking. Dat maakte zijn echtgenote en de bandleden van Kansas gisteren bekend. De zanger en violist was 71 jaar.

"De huidige en voormalige leden van Kansas willen hun diepe verdriet uiten over het overlijden van ons bandlid en onze vriend, Robby Steinhardt", laten de leden in een verklaring weten. "Wat hij ons gebracht heeft als medebandlid, aan de fans bij onze concerten en wat hij heeft bijgedragen aan het geluid van Kansas, zal altijd in onze harten zijn.

Kansas

Steinhardt wordt oorspronkelijk opgeleid tot violist. In 1972 voegt hij zich bij Kansas, dat dan nog als White Clover actief is. Hij speelt viool in de band en neemt samen met Steve Walsh de zang voor zijn rekening. Met zijn lagere stemgeluid voegt Steinhardt in de harmonieën gewicht toe aan de hoge tonen van Walsh.

De Amerikaan maakt tot 1983 deel uit van Kansas, en is daarmee aanwezig in de meest succesvolle periode van de band. In dat decennium scoort de groep grote hits met Dust In The Wind en Carry On Wayward Son. Tussen 1997 en 2006 voegt Steinhardt zich opnieuw bij Kansas.

In de laatste fase van zijn leven werkt Steinhardt aan solomateriaal, laat zijn echtgenote Cindy weten. De opnames van een nieuw album zouden zijn afgerond, en de zanger plande een tournee in het najaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kansas in de NPO Radio 2 Top 2000

Kansas staat met Carry On Wayward Son en Dust In The Wind in de NPO Radio 2 Top 2000. In de editie van 2020 bezetten de nummers respectievelijk de 260ste en 1128ste plek.

​Foto: YouTube still

Ster advertentie
Ster advertentie