Programma

Hardloper Hans Polderman rent alle 1859 straten van Arnhem af

  1. Nieuwschevron right
  2. Hardloper Hans Polderman rent alle 1859 straten van Arnhem af

In coronatijd worden oude hobby’s weer opgepakt, of lopen bestaande hobby’s uit de hand. Hans Polderman is bezig met een bijzondere uitdaging: hij rent door alle straten in Arnhem. In Spijkers met Koppen vertelt de hardloper over zijn plan.

Benieuwd naar alle onbekende bospaadjes waar hij nu weer had gelopen ontdekte Hans de site City Strides, waar zijn routes precies worden bijgehouden. Al snel werd de handige data een nieuwe missie voor de recreatieve hardloper: alle 1859 straten van Arnhem af. "Maar ik moet snel zijn", weet Hans. "Arnhem is in aanbouw, dus er komen steeds meer straten bij."

Rustig in de stad

"Hardlopen door de stad is normaal niet het leukst om te doen. Maar er zijn dit jaar zoveel mensen gaan hardlopen, dus het bos is vol. De stad blijft over en daar is het juist lekker rustig." De routes om alle uithoeken van Arnhem af te rennen, beginnen en eindigen bij voorkeur in zijn eigen straat: "De Fanny Blankers-Koenstraat, precies vierhonderd meter lang." Soms stapt Hans in de auto en rijdt hij naar een ander stuk in Arnhem om daar een rondje te rennen.

Nog een paar weken voordat Hans alle 1859 straten van de Gelderse hoofdstad rennend wil hebben afgelegd. "Ik moet er nog 72." En wat gaat de hardloper daarna doen? "Verhuizen."

Benieuwd naar het verhaal van Hans? Je hoort het in het interview hieronder:

Spijkers met Koppen

Je hoort Spijkers met Koppen elke zaterdag van 12:00 tot 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Rolf Hensel

Ster advertentie
Ster advertentie