Programma

Nieuw vinyl van David Bowie

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw vinyl van David Bowie

Het jaarlijkse evenement Record Store Day viert op 22 april zijn tiende verjaardag en dat wordt gevierd met onder meer twee plakken vinyl van David Bowie!

Live-album

Zoals gebruikelijk verschijnen er op Record Store Day, een dag die in het leven is geroepen ter promotie van platenzaken, weer de nodige vinylschijven in de platenbakken. Fans van Bowie kunnen zelfs uitkijken naar twee hele bijzondere uitgaves van de vorig jaar overleden zanger. De eerste is het livealbum Cracked Actor (Live In Los Angeles 1974), bestaande uit drie elpees. De achtergrondzang tijdens dit concert is van een jonge Luther Vandross.

Heruitgave

De tweede release van David Bowie op Record Store Day is BOWPROMO1, dat een heruitgave is van een hele zeldzame promotionele elpee uit 1971 met alternatieve versies van nummers die later op zijn album Hunky Dory zijn verschenen. Van de originele uitgave zijn er naar verluidt minder dan vijfhonderd geperst, maar er zijn wel talloze bootlegs van deze promo-elpee in omloop. Op 22 april verschijnt 'ie voor het eerst officieel.

Ster advertentie
Ster advertentie