Programma

45 jaar Glastonbury

  1. Nieuwschevron right
  2. 45 jaar Glastonbury

Voor slechts 1 pond kon je op 19 september 1970 naar de eerste editie van Glastonbury Festival. We kijken terug op de mooiste optredens uit 45 jaar.

Imagine Dragons

Vor die ene pond kreeg je in 1970 een optreden van onder meer T.Rex voorgeschoteld. Bij de editie van 2014 was de entreeprijs opgelopen tot 210 pond voor drie dagen, met headliners in de vorm van Arcade Fire, Metallica en Kasabian. Ook de band Imagine Dragons trad op met zijn drie Top 2000-classics.

The Cure

De new-waveband The Cure trad verscheidene malen op Glastonbury op, voor het eerst tijdens diens hoogtijdagen in 1986. De derde keer was in 1995, al had de band rondom Robert Smith destijds geen actueel album uit (de eerstvolgende zou pas een jaar later verschijnen). De meeste recente hit die gespeeld werd, was 'Friday I'm In Love'.

Amy Winehouse

In totaal stond Amy Winehouse drie keer op Glastonbury. De eerste keer was in 2004, toen ze in eigen land op het punt van doorbreken stond met haar debuutalbum Frank. Op een relatief klein podiumpje, in de stromende regende, zong een toen nog tatoeageloze Amy destijds 'In My Bed' op Glastonbury.

Radiohead

Een van de meest memorabele optredens ooit op Glastonbury is dat van Radiohead uit 1997. De band bracht in dat jaar zijn meesterwerk OK Computer uit, dat in de Top 2000 vertegenwoordigd is met de single 'Paranoid Android', 'Karma Police' en 'No Surprises'.

R.E.M.

Voor een band die al in 1983 zijn eerste plaat uitbracht, heeft het lang geduurd voordat R.E.M. op Glastonbury stond. Pas in 1999 kwam de band van Michael Stipe opdagen. Dat beviel zo goed dat ze in 2003 terugkeerden. Van die eerste Glastonbury-show zie je hieronder 'Losing My Religion'.

Ster advertentie
Ster advertentie