Programma

Interview Bart Peeters

  1. Nieuwschevron right
  2. Interview Bart Peeters

Tijdens Jouw Jaren '90 heeft Henk van Steeg elke dag 1 van zijn 90's helden in de uitzending. Maandag belde hij met Bart Peeters.

Nummer 2

In het voorjaar van 1993 belandde ‘She Goes Nana’ op de 2de plek van de Nederlandse Top 40. Destijds veroverde Rene Klein met ‘Mister Blue’ nummer 1 positie. Baal je niet van de 2de plek vroeg Henk aan de presentator: ''Als je iemand de 1ste plaats van de hitparade gunt dan is dat wel Rene Klein. Het is zo'n symbolisch, mooi en belangrijk liedje'' vertelt Bart. Rene Klein bleek zero positief te zijn. Het was een tijd waarin er nog veel taboes omtrent Aids speelde, dit nummer heeft een grote bedrage geleverd aan het doorbreken van dit taboe.

Schaduw over ‘She Goes Nana’

Behalve het grote succes hangt er ook een schaduw over ‘She Goes Nana’’ en The Radios. In 1993 bleek dat Robert Mosuse (zang/percussie) ernstig ziek was. Robert wilde liever niet als ziek beschouwd worden, maar als popster. Doordat hij maar 2 uur per dag echt actief kon zijn, kwam hij als enige van de groep op het laatste moment aan in een limousine. Vele mensen zagen dit als het gedrag van een "arrogante popster''. Pas in de laatste levensdagen werd gedeeld met de vele fans dat hier niks van waar was.

Luister hierboven naar het gesprek tussen Henk en Bart Peeters

Ster advertentie
Ster advertentie