Programma
BNNVARA

Pieter Omtzigt gaf een wereldprimeur aan journaliste Kelly Adams: "Liet meteen alles vallen"

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Pieter Omtzigt gaf een wereldprimeur aan journaliste Kelly Adams: "Liet meteen alles vallen"

Hét grote nieuws van vandaag mocht één journalist exclusief naar buiten brengen. Hoe Kelly Adams aan deze wereldprimeur kwam? Ze vertelt het in Jan-Willem Start Op!

Pieter Omtzigt begint zijn eigen partij: Nieuw Sociaal Contract. Dat maakte hij bekend in de Tubantia en journaliste Kelly Adams had de eer om deze primeur te brengen. "Afgelopen zaterdagochtend kreeg ik het te horen", vertelt Kelly. "Dan denk je: Nu moeten we alles laten vallen en gelijk aan de bak om dit zo goed mogelijk te gaan vertellen."

'Je merkte dat hij het spannend vond'

Op de redactie van de krant, in Enschede, spraken de twee af. "Rond een uur of vier waren ze in Enschede. Dan is het eventjes koetjes en kalfjes en dan ga je ervoor zitten. En je merkte dat hij het ook spannend vond om voor het eerst te vertellen wat hij ging doen", vertelt Kelly. Dat snapt te journalist heel goed. "Het zal je maar gebeuren dat iedereen continu vraagt: 'Wat ga je doen? Wat ga je doen?' En dan komt het moment dat je het wereldkundig gaat maken. Ja, dat lijkt me ook best spannend."

Nieuw Sociaal Contract

De kandidatenlijst van Pieter Omtzigts nieuwe politieke partij is nog niet bekend, wel is bekend dat oud-CDA'er Hein Pieper voorzitter van Nieuw Sociaal Contract wordt. Ook ligt er al een inhoudelijk programma klaar. "Ze hebben al een vrij uitgebreid programma liggen van 35 pagina's. Waar best wel te verwachten dingen instaan, die ook leiden naar zijn boek wat hij vorig jaar schreef. Dat komt daarin terug. En verder speerpunten waar hij al langer op hamert: bestuurscultuur, bestaanszekerheid, voedselarmoede. Dat zijn echt belangrijke punten voor hem", legt Kelly uit.

Bekijk hieronder het hele gesprek:

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie