Programma

Dolf Jansen: 'Ik ontdekte Bruce Springsteen toen ik veertien was'

  1. Nieuwschevron right
  2. Dolf Jansen: 'Ik ontdekte Bruce Springsteen toen ik veertien was'

Dolf schoof gister samen met Art Rooijakkers en Kluun aan bij Jinek om te praten over Bruce Springsteen.

Afgelopen vrijdag bracht Bruce Springsteen zijn twintigste studioalbum 'Letter To You' uit. Hij ging opnieuw de samenwerking aan met zijn E Street Band en kreeg veel lovende woorden van fans. Ook Dolf is groot fan van Bruce. Hij doet verhaal aan tafel bij Jinek.

Soundtrack van zijn leven

Je kan Springsteen de soundtrack van Dolfs leven noemen. Hij vertelt: "Ik heb hem voor het eerst ontdekt toen ik een jaar of veertien was. Toen had 'ie net twee of drie platen uit. Ik kwam hem tegen en heb toen de platen die al uit waren gekocht. Sindsdien heb ik alles van hem beluisterd en gekocht." Dolf was ook regelmatig aanwezig tijdens zijn shows en concerten. Er mag dan wel een generatiekloof tussen de twee zitten, toch beweegt Springsteen mee met de fases uit Dolfs leven. "Heel veel van wat hij beschrijft gaat over het leven, dood, vriendschap, hoop. Ik ben zelf nog niet aan de melancholische fase van mijn leven toe en ik denk dat ik nog wel even heb, maar het is logisch als je met mannen van in de 70 rock-'n-roll aan het maken bent, dat het ook gaat over het leven en het einde daarvan."

Springsteens demonen

Ondanks dat Springsteen altijd met zoveel energie op het podium staat, staat hij ook wel bekend als iemand die het in zijn privéleven niet altijd even makkelijk heeft. "In zijn autobiografie vertelt hij over zijn demonen. Zijn vader was depressief, maar dat had Springsteen pas later door. Daarom zat die man altijd alleen met een sigaretje in een donkere keuken. Hij heeft dat zelf in enige maten ook en dat is iets waar je mee te leven hebt," legt Dolf uit. Dat weerhoudt hem er niet van keer op keer een fantastisch optreden neer te zetten. "Ik heb het idee dat het moment wanneer hij in de studio staat of op het podium, dat hij dan op zijn aller gelukkigst is."

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie