Programma

De naakte waarheid rondom 'Eternal Flame'

  1. Nieuwschevron right
  2. De naakte waarheid rondom 'Eternal Flame'

De pophistorie zit boordevol fantastische verhalen. Maar zijn ze waargebeurd of pure fictie? Stonden de leden van meidengroep Bangles echt naakt in de studio 'Eternal Flame' te zingen?

Het graf van Elvis

Susanna Hoffs is het enige Bangles-lid dat meeschrijft aan 'Eternal Flame'. Ze krijgt het idee voor de titel wanneer ze het graf van Elvis Presley op zijn landgoed Graceland bezoekt. Daar is een 'eeuwig brandende vlam' te zien, hoewel die vanwege de regen gedoofd is wanneer Hoffs er staat. Ze praat erover met songschrijversduo Tom Kelly en Billy Steinberg, die ook 'Like A Virgin' (Madonna), 'True Colors' (Cyndi Lauper), 'So Emotional' (Whitney Houston) en 'Alone' (Heart) hebben geschreven. Het resultaat is een wereldwijde nummer 1-hit.

Mythe of niet?

Jarenlang gaat het gerucht dat Susanna Hoffs het liedje 'Eternal Flame' naakt ingezongen heeft, maar de hamvraag is natuurlijk: is het waar? Het antwoord is: JA! In het BBC-programma I'm In A Girl Group onthult Hoffs dat producer Davitt Sigerson haar in de studio vertelt dat Olivia Newton-John haar beste vocale prestaties behaalt als ze naakt achter de microfoon gaat staan. De Bangles-zangeres besluit dat ook eens uit te proberen. Wanneer de opnames van 'Eternal Flame' erop zitten, vertelt Sigerson dat hij maar een grapje maakte... Oeps!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie