Programma

Bruno Mars pinkt traantje weg in Ziggo Dome

  1. Nieuwschevron right
  2. Bruno Mars pinkt traantje weg in Ziggo Dome

Het is dansen geblazen in de Ziggo Dome wanneer Bruno Mars er dinsdagavond een optreden geeft. Toch pinkt de zanger ook een traantje weg.

Swingbeatfeestje

Terwijl in Kiev het jaarlijkse Eurovisie europopspektakel aan de gang is, betreedt Bruno Mars in Amsterdam het podium met zijn eigen swingbeatfeestje. De lichtshow van de Hawaïaanse zanger doet niet onder voor die op het liedjesfestijn in de Oekraïense hoofdstad, inclusief vuurwerk, al heeft Bruno Mars minder foefjes nodig om zijn liedjes aan de man te brengen.

Terug naar de jaren '80

Het publiek wordt voorafgaand aan zijn optreden verwelkomd door een vervormde stem die sterk doet denken aan Teddy Riley, die we kennen van de R&B-groepen Guy en Blackstreet. Daarmee zet Bruno Mars meteen de sfeer neer die hij wenst op te roepen tijdens zijn verdere show. Zodra het doek opgaat, waant hij zich terug in de jaren ’80 met ‘Finesse’, een eerbetoon aan New Edition en Rick James.

Liefdesbrief aan zijn helden

Zijn recente album 24K Magic komt bijna in zijn geheel voorbij en dat is zeker geen straf. De soulvolle synthpop en energieke elektrofunk die we terughoren in de swingende versie van ’That’s What I Like’, het ondeugende ‘Chucky’ en het vet aangezette ‘Perm’ zijn meer dan een dikke knipoog naar de R&B uit de tijd van Janet Jacksons Rhythm Nation 1814; het is een liefdesbrief aan zijn helden.

Nooit verschenen Disney-film

Het lijkt alsof de zanger twintig jaar te laat geboren is en we herkennen dan ook moeiteloos de muzikale grootheden die hij als klein jochie eindeloos bestudeerd heeft: Michael Jackson, Prince, James Brown, Stevie Wonder en Bobby Brown. Het nummer 'Versace On The Floor', dat klinkt als een ballad die Peabo Bryson maakte voor een nooit verschenen Disney-film, zou bij een mindere zanger cheesy gevonden worden, maar deze charmeur komt ermee weg.

Huwelijksaanzoek

De wereldster beklaagt zich wanneer het publiek voor hem niet zo hard uit zijn dak gaat als hij schijnbaar gehoopt had. "Waarom dansen jullie niet?", vraagt hij de menigte voor zijn neus. "Ah… Ik zie het al, jullie staan met jullie camera's in de lucht. Je kunt niet tegelijkertijd dansen en filmen natuurlijk." Even later leggen de aanwezige camera’s een huwelijksaanzoek in het publiek vast tijdens een vlotte bewerking van de oude hit 'Marry You’, al lijkt het aan Mars zelf voorbij te gaan.

Genadeloos cool

Het enorme talent van Mars is toch aan de achterste rijen van de volgepakte Ziggo Dome zichtbaar en hoorbaar. Hij heeft alles onder controle en laat de zaal uit zijn hand eten, maar heel even vangen we een glimp op van de mens achter de feilloze showman. Dit wanneer hij een traan uit zijn ogen veegt na een aangrijpende uitvoering van ‘When I Was Your Man’. Vervolgens keert hij genadeloos cool terug met hits als ‘Grenade’ en ‘Uptown Funk’. He’s amazing, just the way he is!

Ster advertentie
Ster advertentie